Ewa Olsson

 

Bosatt i Gunnebo i Västerviks kommun sedan våren 2007.

Jag har haft keramiktillverkning och försäljning i centrum av Dals-Ed i Dalsland mellan 1979-2007. Därefter flyttade jag till Gunnebo där jag numera har min ateljé och arbetar med måleri och skulptur.

Med mitt skapande vill jag skildra vardagens poesi och ögonblick som vi så ofta hastar förbi. En förhoppning är att kanske överraska betraktaren med träffande förenklingar eller hitta stunder av stämningar och gåtfullhet som låter fantasin spela fritt.

Färgens egenskaper driver mig att söka nya vägar med starka kontraster i både ljus-skugga och värme-kyla. Det kan hända att det ursprungliga motivet får allt mindre betydelse då en helt ny bild växer fram. Ofta hämtar jag mina bilder från vardagen, livet runt mig eller i landskapet. Eftersom jag även är keramiker så växlar jag mellan måleri och skulpturarbeten. Jag målar främst i olja och tempera, formger i stengods men prövar också med andra material.

 

Utställningar 2009:

Separatutställning den 13-28 juni 2009, i f.d. Galleri CJ, Norra Varvsgatan 18 i Västervik. Jag är inbjuden av Västerviks Konstförening att ha utställning i dessa lokaler. Jag visar måleri och skulpturer.

Turista Hemma Där jag årligen återkommer som deltagare. I år den 24 maj (besöksmål 67).

Smaka på Tjust 19-20 september. Även här brukar jag delta varje år.

Min konst finns alltid utställd i min ateljé och galleri i Gunnebo men jag har inga fasta öppettider. Du är Kramba bonus varmt välkommen hit, ring gärna före så att jag säkerligen finns här för att ta emot dig! Tel: 0490-23430.

 

Mina favoritlänkar:

Klara Sarban - min dotters konst.

Erika Juhl - en konstnär som inspirerar mig mycket!

Erling Johansson

Sofia Bergman

apple in garden
   

 

Bakgrund: Jag är utbildad på Konstindustriskolan i Göteborg 1969-74. Vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän har jag gått ett 10-tal kurser och ”Kreativ keramik” -87 för Evert Lindfors, KKV Göteborg.

 

Utställningar i urval:

Utställningar: ”Galleri W. Olofsdotter” Stockholm, ”Galleri Bryggen” Bergen, Norge,” Stjärnan” Österlen, Hantverkshuset Upperud, Flertal bibliotek i Dalsland m. fl.

Uppdrag: Tegelrelief och skulpturer, Vara. Relief, Högsäters kyrka.

Representerad: Dalslands Museum, Vänersborgs museum, Älvsborgs läns landsting, Kommuner och konstklubbar.